Eşti Marvel începător?

Mai sunt momente în care parcă ai avea chef să fii fan..ceva. Muzica e de ajutor, filmele şi mai şi. Vorbim despre evenimente dedicate integral unor serii care au făcut istorie, vorbim despre serii care au ocupat nopţi lungi în maratoane de vizionare alături de prieteni buni, deci despre momente care pun cărămizi trainice în personalitatea ta şi în dicuţii aprinse. Plus că, în calitate de fan, poţi avea referinţe de invidiat. Azi la „Liber după patru” o recomandare de univers fantasy care face diferenţa clară între percepţia celorlalţi despre propria vârstă.

 Universul cinematografic Marvel (Marvel Cinematic Universe sau MCU) este o franciză media americană, bazată pe o serie de filme cu supereroi, care au la bază benzile desenate Marvel. De obicei fanii Marvel privesc cu scepticism pe cineva care întreabă: cum ar trebui să văd filmele aste? În ce ordine? Şi atitudinea vine tocmai din faptul că sunt muuuulte filme de văzut ca să înţelegi idei esenţiale. Volumul copleşitor de filme şi seriale ar putea descuraja orice începător, dar dacă te-ai gândit măcar o dată la întrebarea asta, poate ar fi nevoie să încerci marea aventură a supereroilor; ai fi surprins de câte lecţii importante sunt acolo.

 S-a ajuns la crearea acestui univers fictiv, în urma personajelor și elementelor comune ce apar în mai multe producții diferite și în urma continuității stabilite de acțiunea fiecărui film în parte. În prezent, franciza s-a dezvoltat și include filme, seriale televizate, dar și reviste de benzi desenate.

Există posibilitatea de a te uita la aceste filme în ordinea cronologică a evenimentelor care au loc în ele. Un prim pas ar fi să faci cunoștință cu primii supereroi. Acum le afli poveștile de origini, care te vor face să îi apreciezi cu adevărat și să le înțelegi motivațiile. Vorbim aici despre: Captain America: The First Avenger, Iron Man, Iron Man 2, The Incredible Hulk, Thor, Avengers.

Un al doilea pas e să cunoști majoritatea eroilor și ajungi să te priveşti mai adânc în poveștile lor. De asemenea, ai ocazia să cunoști supereroi noi, care aduc o dimensiune colorată și hilară universului: Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy 2, Avengers: Age of Ultron şi Ant-Man.      

Dacă eşti ambiţios, şi nu te laşi, încă mai este loc de personaje noi prezentate cu aceeași răbdare cu care Marvel ne-a obișnuit. Asta nu înseamnă că cele vechi stagnează, ci din contră – le vedem în conflicte noi, mai complexe și mai intense ca oricând. Totul culminează, desigur, cu ultimul film Avengers, care îți va frânge inima în mii de bucăți și i le va servi lui Thanos pe o farfurie. În aeastă categorie se încadrează titlurile: Captain America: Civil War, Doctor Strange, Spider-Man: Homecoming, Black Panther şi Thor: Ragnarok.

 Sigur că posibilităţile de vizionare pot fi multe, dacă treci cu bine de câteva teste de începător s-ar putea ca seriile Marvel să te cucerească iremediabil.

Search