Timișoara Smart City – internet gratuit în centrul orașului

Continental România oferă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Orange România, experiența unui smart city locuitorilor și turiștilor din Timișoara. Cetățenii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, prin simpla selectare a rețelei „Continental Free Wi-Fi”. Prin inițiativa Continental România, Primăria Municipiului Timișoara va avea acces la platforma City analytics oferită de Orange prin care municipalitatea va putea utiliza informații necesare utile în gestionarea fluxului de turiști din Timișoara.

Platforma Smart City Orange are la bază o interfață deschisă și interogabilă pentru programarea de aplicaţii (API), Continental oferind astfel ocazia oricărui start-up tech să dezvolte noi aplicații destinate orașului și cetățenilor săi. „Continental Free Wi-Fi este o inițiativă care aduce Timișoara aproape de orice loc din lume, într-un mod rapid și simplu, printr-o simplă apăsare de buton. Prin acest pas sprijinim soluții tehnologice inteligente care acoperă nevoile și provocările municipale precum: turismul, comunitatea, educația, ecosistemul de startup-uri și administrația publică“, a spus Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

„Una din prioritățile modernizării Timișoarei în perioada pe care o traversăm este implementarea de soluții din conceptul de smart city. Acest lucru, ca și nevoia de comunicare tot mai acută, în general, în spațiul virtual, fac din asigurarea conectivității la și prin Internet o preocupare subsecventă pe măsură. Ne bucurăm că am reușit, cu ajutorul partenererilor privați Continental România și Orange România, să asigurăm conexiune gratuită la internet pentru cetățenii Timișoarei și turiști, în principalele piețe din centrul orașului – Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii. Cu siguranță, acesta este doar începutul!”, a declarat Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

„Continental este un partener de încredere al comunității locale încă din 1999. Prin acest proiect dorim să oferim timișorenilor și celor care vizitează orașul mai multă libertate de mișcare, printr-o conexiune continuă, gratuită, la internet, în Piața Unirii, Piața Libertății și Piața Operei. În următorii trei ani, alături de Primăria Timișoara și Orange România vom participa activ la elaborarea și implementarea în parteneriat a unor soluții de tip smart care răspund nevoilor de dezvoltare comunitară identificate la nivelul Municipiului Timișoara“, a adăugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Accesul la internet gratuit este disponibil în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății. Parteneriatul între Continental, Orange și autoritățile locale se întinde pe o durată de trei ani.

„Smart city este un concept în al cărui viitor credem, iar colaborarea cu Primaria Municipiului Timișoara și Continental România arată interesul pentru soluții integrate ce sunt folosite în beneficiul întregii comunități – de la autorități, la companii și cetățeni. Platforma Orange smart city este dinamică, adaptându-se la nevoile în schimbare ale cetățenilor, iar structura open data permite includerea în proiect a altor soluții propuse de start-up-uri și dezvoltatori, plecând de la datele deja colectate pentru acest oraș“, a spus Liudmila Climoc, Chief Executive Officer la Orange România.

Scopul proiectului vizează creșterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de soluțiile de tip smart city, la nivelul Municipiului Timișoara.

Search