Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Lansare de carte: Corneliu Baba - Confesiuni

19 DEC MAR
2017

Marți, 19 decembrie a.c., ora 18:00, Muzeul de Artă Timișoara organizează la Palatul Baroc din Piața Unirii, lansarea volumului Corneliu Baba - Confesiuni.
Prezintă  Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, Maria Muscalu Albani, curatorul donației Corneliu Baba și Rodica Vârtaciu, istoric de artă.

”Tabloul te imploră să păstrezi în fața lui un timp de tăcere, să te apropii de el decent și să aștepți. Sensul imaginii, câteodată tăinuit și neînțeles în primul moment, se lasă descoperit încetul cu încetul - uneori foarte greu. Retina privește și spiritul comentează, viciate de prejudecăți. Ca să înțelegi ceea ce sea află săvârșit în fața ta, ai nevoie să te apropii pregătit să privești să înțelegi și nicidecum să înfrunți ostil, înnăcrit de ceea ce știi dumneata de acasă. Apropie-te deci tăcut, privește și află că tulburarea sau tristețea ce ți-au strecurat aceste imagini poate fi totuși o victorie”. (Corneliu Baba, Manuscris, februarie 1970).

În prezent, cea mai mare colectie de lucrări și obiecte ale artistului, se găsește în Colecția Baba, la Muzeul de Artă Timișoara. Colecția a fost donată muzeului de soția artistului și include peste 90 de piese, printre care și cateva tablouri aduse de la Muzeul Național de Artăal României și de la Muzeul de Istorie si Artă al Municipiului București. Aceasta a fost deschisă publicului în anul 2006, odată cu inaugurarea Muzeului de Artă Timișoara.

Intrarea la eveniment este liberă.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Timişoara

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro