Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Un nou film în premieră la Timișoara

21 MAR JOI

poster Un nou film în premieră la Timișoara Timişoara

“Păsări Călătoare/Birds of Passage”, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de soția sa Cristina Gallego, va putea fi vizionat în premieră, într-o proiecție unică la Timișoara, joi, 21 martie, de la ora 19.00, la AMBASADA.

“În filmul “Păsări călătoare”, Ciro Guerra își continuă demersul cu ambiții antropologice de a investiga, prin ficțiune, viața, istoria și legendele diferitelor triburi de indigeni din țara sa. Cel de-al patrulea lungmetraj, îi consolidează statutul de mare autor al momentului, dovedind încă o dată că este cel mai influent și cel mai cunoscut reprezentant al unui nou cinema columbian.” (Ziarul Metropolis)

Acțiunea din ”Păsări Călătoare” este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

”O saga captivantă ce schițează nașterea industriei de trafic de droguri ce a răvășit societatea columbiană, continuarea filmului Embrace of the Serpent aduce o perspectivă nouă ce respinge artificiile prea familiare ale filmelor cu gangsteri.” (Screendaily)

Primit cu entuziasm atât de public cât și de presa internațională, ”Păsări Călătoare” a avut un traseu festivalier impresionant, prezența lui în selecția unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuția lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.

”O poveste adevărată care schițează ascensiunea afacerii cu droguri din Columbia înainte de Escobar, în care un trib local este implicat până peste cap.” (Variety)

În timp ce filmul rulează de vineri în peste 40 de cinematografe din țară, la Timișoara, va putea fi vizionat, în această proiecție unică organizată de Pelicula Culturală cu sprijinul distribuitorului Bad Unicorn.

Accesul la eveniment se va face pe baza de bilet, care costă 10 lei și poate fi achiziționat online de pe www.iabilet.ro, sau la intrarea în sala, înainte de eveniment.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro