fbpx

iulie, 2019

18iul(iul 18)12:00 am21(iul 21)11:59 pmCeau, Cinema! ediția a 6-a

Detalii eveniment

Șase! Ca în fiecare miez de vară, Timișoara intră într-o relație aventuroasă cu filmul european și lubeniță în loc de popcorn. Stai de Șase la ediția ‘noir’ ca să explorezi inima întunecată a societății și zonele subterane din cinema.
Anchete bizare, jafuri care se termină prost, detectivi laconici, pseudosavanți, bandiți siniștri, prădători nocturni și, inevitabil, femme fatale. Apropo, între musafirii speciali se numără Maria Drăguș, Mălina Manovici și “villainul” absolut al filmului românesc, Vlad Ivanov.
Nu lipsesc suspecții principali: 6 filme în competiția Ceau, documentarele proaspete de Docminică, Filmele Bănățene, precum și noi descoperiri. Pe scurt, cinema pursânge. Scena crimei: Grădinile de Vară și curțile Timișoarei, cinematograful sătesc de la Gottlob.
Dacă îți curge filmul prin vene, atunci îți iei abonament din timp cu 60 de lei, cu acces la toate proiecțiile din festival. Iar dacă vrei să fii și mai complice, îți iei pachetul “Cinefil Înrăit” în valoare de 100 de lei (include abonament, o traistă sau tricou la alegere din colecția Ceau!, plus un set de stickere desenate de artiști cumsecade, precum Sorina Vazelina, Mircea Popescu, Ana Kun, Răzvan Cornici sau Livia Coloji).
A şasea ediţie Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 18-21 iulie, la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală din România cu un cinematograf renovat. Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Parteneri culturali principali: Fundaţia Art Encounters și Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.
Evenimentul este realizat de voluntari şi susţinut de: postul de televiziune TNT, Vitas România, Groupama Asigurări, Conceptual Lab by Theo Nissim, Consulatul Germaniei la Timişoara, Institutul Francez din Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Institutul Goethe, Porsche Timișoara, Restaurantul Vinto, Hotel Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Teatrul Auăleu, Anim`est, Ovride Specialty Cofee, Institutul Polonez din Bucureşti, Primăria Gottlob.
Parteneri media: Kiss FM, Ziarul Metropolis, Radio România Cultural, All about Romanian Cinema (AaRC).
Grafica ediției este realizată de Alexandru Săvescu

Ora

18 (Joi) 12:00 am - 21 (Duminica) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X