Cea de-a 14-a ediție One Night Gallery devine expoziție itinerantă și va avea loc și la Timișoara

Ultima ediție One Night Gallery a prezentat lucrările artistei Alina Bohoru în 13 spații din centrul Bucureștiului, luând forma unei expoziții stradale. Conținutul va fi expus și la Timișoara în luna august, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021, la viitorul spațiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi.

Turul artistic din București a inclus expoziții fizice în vitrinele diferitelor magazine sau cafenele, precum și instalații colaborative create prin video-mapping sau machine learning.

Pentru a explora personajele Alinei și în realitate augmentată, Mihai Cojocaru, directorul creativ One Night Gallery, a dezvoltat trei filtre de Instagram care au fost deja folosite de peste 4.500 de persoane, având un reach total de peste 21.000. Cu ajutorul unui filtru vizitatorii puteau scana una dintre lucrări dedicate partenerului George. Primul banking inteligent, pentru a vedea animația 3D a acesteia. Prin intermediul celorlalte două filtre, utilizatorii puteau interacționa cu Beeple și Birdman, cele două personaje realizate de artistă pentru prima oară în realitate virtuală.

One Night Gallery pune la dispoziția artiștilor diferite medii tehnologice de creație și know-how-ul pentru a le folosi și pentru a dezvolta noi skill-uri și lucrări de new media art.  Filtrele sunt în continuare disponibile pe pagina de Instagram One Night Gallery, iar publicul poate extinde spațiul expozițional oriunde s-ar afla.

one night gallery

Spațiile care au format harta One Night Gallery au fost: Artichoke Social House (Neural Mirror, instalație de AI), Athénée Palace Hilton (Magazinul Gucci – animații de Dragoș Boțcau, video-mapping), Bar A1 (Paste-up Calcan & Absolut hot spot), BCR Palatul Oscar Maugsch (Ilustrație cu filtru de AR, Reinterpretare George), Galeria 1001 Arte / Fundația Ana pentru Cultură și Artă & Berăria Zăganu (Instalație interactivă și lucrare sprijinită de glo, proiect colaborativ cu Aural Eye), FRU FRU Amzei & FRU FRU Victoriei (Personaje Work out your optimism), M60 Café, Spațiul M60 (expoziție de ilustrații și Absolut Hotspot), Modul Cărturești & Magazinul Muzica (expoziție de ilustrații) și Eden (Instalație gonflabilă sprijinită de George. Primul Banking Inteligent).

Search