POLISSE. Îngerii păzitori, filmul-şoc de la Cannes 2011 – de vineri în cinematografele din Bucuresti

POLISSE. Îngerii păzitori, de Maïwenn (actriţă şi regizoare), filmul-şoc de la Cannes 2011 (Premiul Juriului), intră în cinematografele din Bucureşti vinerea aceasta. O incursiune uimitoare și dură, cu actori francezi foarte bine cotați, într-o lume rar prezentată de atât de aproape – violatori, adolescente care se prostituează pentru a-şi recupera un telefon, incest şi tot ce se poate imagina mai rău la Brigada de Protecţie a Minorilor din Arondismentul 19 din Paris, inclusiv raiduri în taberele de romi, de unde sunt trimişi copiii la cerşit.
Filmul va rula de vineri, 27 aprilie, în București, la Elvira Popescu, Hollywood Multiplex și Grand Cinema Digiplex, iar în săptămânile următoare va ajunge în toată țara. În 2012, a avut treisprezece nominalizări la Premiile César. POLISSE. Îngerii păzitori este distribuit în România de Independenţa Film.

Maïwenn face cinéma-vérité și continuă cu POLISSE. Îngerii păzitori stilul frust care îi caracterizează primele două filme, Pardonnez-moi şi Le Bal des actrices

Ca actriță, Maïwenn a lucrat cu regizorul Luc Besson pentru Léon şi The Fifth Element și cu Calude Lelouch, pentru Les Parisiens şi Le Courage d’aimer. A fost iubita lui Luc Besson.   

Povestea filmului

Melissa (Maïwenn), fotograf, este trimisă de Ministerul francez al Afacerilor Interne pentru o documentare la Brigada de Protecţie a Minorilor (BPM).  De la munca de rutină din secţie şi discuţiile de la masa de prânz, până la relaxarea din cluburile de noapte, Melissa se integrează în viaţa echipei de poliţişti, cu marile şi micile lor probleme: Nadine (Karin Viard) se află în mijlocul unui  proces de divorţ, sprijinită de partenera ei, Iris (Marina Foïs), care pare a avea o părere proastă despre specia masculină, cum spune de fiecare data; Chrys (Karole Rocher) află că este însărcinată, fără să știe cu siguranța dacă soţul ei este tatălviitorului copil, fapt care pune în pericol o poveste de dragoste cu Mathieu (Nicolas Duvauchelle); Sue-Ellen (Emmanuelle Bercot) este numită aşa de colegi din cauza atracţiei sale pentru alcool şi femei; Bamako (Arnaud Henriet) este un pro-Sarkozy convins şi nu pare să-l aprecieze pe tânărul  Gabriel (Jérémie Elkaïm), prea educat după părerea sa; Nora (Naidra Ayadi) este copleşită de  condiţia ei de imigrant musulman; Fred (Joeystarr) este poliţistul sensibil şi rebel, care nu se poate detaşa de cazurile cu care se confruntă, cu o căsătorie aflată în impas. 

Despre film, în presa internațională

Şoc şi afecţiune. Un val de emoţii care te copleşeşte şi care te ţintuieşte locului. (Le Journal du Dimanche)
Polisse are acel mic grăunte de nebunie care face diferenţa. (Paris Match)
Dialoguri extrem de adecvate, personaje de care te ataşezi excesiv, o poveste foarte puternică (…) De văzut neaparat. (Elle)
Un film plin de furie și agitat, dar care respiră viaţă şi dragoste. (Le Figaroscope)
Câștigător al Premiul Juriului la Cannes, POLISSE emană, fără îndoială, o energie minunată (…) Duo-ul Karin Viard/Marina Foïs este bulversant (…). (Les Fiches du Cinéma)
Datorită simţului pentru detalii neobişnuite şi al talentului înnăscut (al regizoarei) pentru haosul organizat, toate scenele, colective sau intime, mai dure sau mai comice, impresionează. (Télérama)

Despre Independența Film

Independența Film este casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase, pelicule ca „Trainspotting”, „Amélie”, „Melancholia”, „Todo sobre mi madre”, „In The Mood for Love”, „Vicky Cristina Barcelona”, „Dogville” etc.

Search