Cele mai tari festivaluri in Europa vara aceasta

Daca aveti de gand sa calatoriti prin Europa vara asta dar nu stiti exact cand sa va luati concediu, suntem siguri ca aceasta mica trecere in revista a unor festivaluri de muzica va poate ajuta. Asadar…

“Blockbuster”-ul festivalurilor este, fara doar si poate, Rock Werchter  din Leuven (Belgia). Desi numele pare ca spune tot (“Rock”), nu va lasati indusi in eroare. Cu nume precum Red Hot Chilli Peppers, blink-182, The Cure, Incubus, Snow Patrol sau Florence + the Machine din zona rock, alaturi de prezente precum Skrillex, Cypress Hill, deadmau5, Wiz Khalifa sau Lana Del Rey, festivalul asta nu poate fi decat o aventura de povestit nepotilor. Evenimentul se desfasoara intre 28 iunie si 1 iulie iar pretul unui abonament pentru toate cele 4 zile este de 195 euro.

Mai aproape de noi, mai exact in Sopron (Ungaria), Volt Festival  se lauda cu urmatorul line-up: Snow Patrol, Children of Bodom, Royksopp, Simple Plan, Faith No More, Skrillex, Chase & Status si altii. Festivul se desfasoara intre 27 si 30 iunie iar pretul unui abonament costa 90 de euro.

Detasandu-ne de zona rock, va recomandam festivalul Sónar, care are loc in Barcelona (Spania) intre 14 si 16 iunie. Hot Chip, New Order, The Roots, Fatboy Slim, deadmau5, Amon Tobin, James Blake sau Nicolas Jaar sunt doar cateva din numele prezente pe afis.  Pretul abonamentului pe toate zilele este de 155 euro.

Nu puteam trece peste, probabil, cel mai bun festival de muzica house din Europa si anume Tomorrowland Festival  din Boom (Belgia). Dintr-o lista de artisti foarte mare noi ii vom mentiona doar pe Pendulum, David Guetta, Fatboy Slim, Skrillex, Calvin Harris, Swedish House Mafia, Martin Solveig, Afrojack si Richie Hawtin. Festivalul se desfasoara intre 27 si 29 iulie iar pretul unui abonament este de 180 euro.

Ne oprim si la un festival ce se desfasoara la noi in tara, mai exact la Bucuresti: Bestfest. Pana acum printe numele anuntate se afla Garbage, Pulp, Royksopp, Meshuggah, Kreator, Modestep, Milow si Selah Sue. Festivalul are loc intre 6 si 8 iulie iar pretul unui abonament este de 265 lei.

Voua ce festival va face cu ochiul?

Search