Bookfest Timisoara 2013

In perioada 14 – 17 martie 2013, Asociatia Editorilor din Romania (AER) organizeaza Salonul de Carte Bookfest Timisoara, in cadrul Centrului Regional de Afaceri Timis (CRAFT) la Sala Polivalenta.

Edituri precum Humanitas, Polirom, Cartea Romaneasca, Curtea Veche, Rao, Art, Editura Universitatii din Bucuresti, Gama, Ponte si Blumenthal isi prezinta noile tiluri la prima editie Bookfest organizata la Timisoara.

Inca din primele zile, salonul va fi vizitat de personalitati marcante ale culturii actuale, pentru a se intalni cu publicul pasionat de lectura. Pe 15 martie, de la ora 18:00, cititorii vor putea participa la o intalnire cu autorul mexican Juan Pablo Villalobos.

In ultima zi a salonului, cel mai bine vandut autor al momentului in Romania, Lucian Boia, va participa la o discutie cu cititorii despre „De ce este Romania altfel?” (discutie omonima cu titlul ultimei sale carti).

Un alt eveniment ce nu trebuie ratat este dezbaterea cartii cardinalului Giangfranco Ravasi, „Intrebari privitoare la credinta – 150 de raspunsuri la intrebarile celor care cred si ale celor care nu cred” (Editura Humanitas). Dezbaterea va avea loc vineri, 15 martie, la ora 16:00 si va fi moderata de preotul Nikola Laus, secretar al Episcopiei Romano-Catolice Timisoara.

Salonul de Carte Bookfest a fost lansat in urma cu 7 ani si reprezinta cel mai important salon international de carte ce are loc in prima parte a anului in capitala si singurul care a reusit sa puna in practica la standarde occidentale ideea de targ international.

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), principala asociatie profesionala a editorilor de carte din tara, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.  

Sursa: www.aer.ro

Search