Targul de cariera Angajatori de TOP continua cu o editie virtuala, pe www.hipo.ro 4000 de joburi in perioada 30 martie – 19 aprilie

Dupa cele 2 editii fizice Angajatori de TOP Timisoara si Bucuresti, cel mai mare targ de cariera continua cu o editie virtuala pe www.hipo.ro. In perioada 30 martie – 19 aprilie are loc cea de-a 5a editie a evenimentului Angajatori de TOP Virtual, proiect online care reuneste 100 de angajatori din domeniile: IT, Servicii si BPO, FMCG, Inginerie, Bancar si Servicii Financiare, Telecom, Consultanta, Logistica si Transporturi, Auto, Retail, Farma, Turism si Agentii de Recrutare. Cele mai multe companii sunt din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, dar vor fi prezente cu standuri virtuale si companii din aproape toate orasele mari ale tarii. Accesul la Angajatori de TOP Virtual este posibil 24h din 24h pana duminica, 19 aprilie, pe www.hipo.ro

Prin intermediul Angajatori de TOP Virtual candidatii pot aplica la 4000 de oportunitati de cariera adresate atat profesionistilor cat si studentilor si absolventilor. Pentru a participa la Angajatori de TOP Virtual, candidatii trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe site-ul www.hipo.ro. Dupa logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului, pot aplica la joburile de interes si se pot inscrie la seminarii online (webinarii). Webinariile sunt prezentari interactive sustinute de un specialist in recrutare pentru un grup de persoane prezente online la data si ora stabilite initial. Reprezentantii Cut-e Romania si Coca-Cola HBC Romania vor sustine in cadrul Angajatori de TOP Virtual un webinar despre rolul testelor psihometrice in procesul de selectie, sfaturi si recomandari pentru a le trece cu succes si a obtine un punctaj maxim. Webinar-ul este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro pana pe 8 aprilie.

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii, evenimentele de cariera virtuale devin canale importante de recrutare, fiind instrumente utilizate frecvent in alte tari pentru eficientizarea proceselor de selectie. Acest tip de evenimente au devenit din ce in ce mai utilizate si in Romania, iar editia Angajatori de TOP Virtual este primul eveniment de acest tip lansat in anul 2013 de www.hipo.ro. Modalitatea de participare la Angajatori de TOP Virtual este facila oricui detine un calculator/laptop si conexiune la internet.

Principalul avantaj oferit de acest tip de eveniment online este ca elimina barierele geografice fiind accesibil tuturor, indiferent de orasul in care locuiesc, in Romania sau in strainatate. La acest aspect se adauga confortul participarii, din fata laptopului sau a calculatorului.

Cateva dintre companiile care participa la evenimentul virtual Angajatori de TOP sunt: Accenture, ADP Group, Alcatel-Lucent, Arcelor Mittal, ATOSS Software, Atos IT, BCR, Bitdefender, Blue Point, BRD – Groupe Société Générale, Carrefour, Coca – Cola HBC Romania, Computer Generated Solutions Romania, Deutsche Bank Technology Centre, Digital Education, eMAG, EY Romania, Endava, Genpact, Global Market Solutions, Gopet Romania, Huawei, Humangest Group, Infobest, IT Vizion, Kaufland România, KFC, Hewlett-Packard, IBM, Intel Romania, JTI Romania, Luxoft Romania, KMG International (Rompetrol), McDonald`s România, Microchip Technology, Nestle Romania, Société Générale European Business Services, Oracle, PayU, PHILIPS, Piraeus Bank, RapidSolution Software, Renault Romania, Schneider Electric, SNC Lavalin, Stefanini Romania, SWISSCAPS Romania, Toluna, TELUS International Europe, Unicredit Business Integrated Solutions, Unilever, Valeo Lighting Injection, Visma Software, Vodafone Shared Services Romania, WNS Romania, Yazaki Component Technology.

 

Sambata, 28 martie, s-a incheiat editia fizica a celui mai mare targ de joburi – Angajatori de TOP Bucuresti

Angajatori de TOP Bucuresti s-a incheiat in acest weekend. Editia din aceasta primavara a reunit 100 de angajatori si 14 000 de vizitatori, fiind deschise oportunitati de cariera adresate atat persoanelor cu experienta, celor cu un nivel mediu, dar si juniorilor si studentilor.

Care au fost principalele punct de interes ale evenimentului?

–          Peste 2100 de candidati au luat parte la conferintele si workshop-urile de dezvoltare sustinute de companiile partenere;

–          Un succes deosebit l-au inregistrat sesiunile TechTalks, seria de conferinte adresate pasionatilor de IT si tehnologie. Cele 3 track-uri, pe zona de Agile, Software Development si Web au reunit peste 250 de profesionisti IT interesati de noile tehnologii si studiile de caz prezentate de catre speakeri tehnici din companii precum: Accenture, IBM, Vodafone Shared Services Romania, Teamnet International, eMAG si AdsWizz;

–          Sute de profesionisti si studenti au interactionat in cadrul zonei CV Experts cu specialistii in recrutare, pentru a primi recomandari de cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor si care sunt modificarile pe care trebuie sa le faca pentru a-si creste sansele de angajare;

In urma participarii la evenimentul fizic Angajatori de TOP Bucuresti, toate aplicarile candidatilor vor fi analizate de catre consultantii in resurse umane, iar in urma acestei etape vor fi contactati si chemati la interviu cei care se potrivesc cel mai bine cerintelor solicitate de pozitiile deschise. O parte dintre companiile participante au demarat aceasta etapa chiar in cadrul evenimentului, urmand ca stabilirea de discutii cu candidatii sa continue si in urmatoarele saptamani.

Care sunt planurile companiilor in urma participarii la Angajatori de TOP Bucuresti?

„Am fost prezenti la Angajatori de TOP in perioada 27-28 martie, pentru a recruta cei mai talentati candidati, vorbitori de engleza si preferabil germana/franceza, pregatiti sa isi asume responsabilitati noi, sa faca fata provocarilor profesionale si sa lucreze intr-un mediu international. Candidatii interesati de joburi in domeniul consultantei de management au discutat direct cu colegii nostri la standul nostru si au aflat care sunt dificultatile si beneficiile carierei in acest domeniu. Pe parcursul celor 2 zile am avut discutii interesante cu studenti sau absolventi cu studii economice si tehnice (Automatica si Calculatoare, Matematica Informatica, Inginerie Economica) pe care cu siguranta ii vom contacta in viitorul apropiat, fie pentru joburi full time, fie pentru programe de internship. BearingPoint Romania continua sa se dezvolte si in acest an, avand in plan o crestere cu 45% a echipei de consultanti. In afara de cele doua orase unde exista deja birouri, Bucuresti si Sibiu, vom recruta si in Timisoara, unde vom deschide un nou birou. Ca si pana acum, dorim sa extindem echipele de consultanta SAP, dezvoltare software si consultanta bancara, dar avem si oportunitati noi cum ar fi Mobile Developer si Graphic Designer. De asemenea, cautam activ specialisti pentru tehnologiile de nisa, precum SAP HANA si Informatica PowerCenter” – Raluca Baicu, HR Manager, BearingPoint. 

„Endava continua sa fie foarte activa in recrutarea de specialisti IT in cele 4 centre de dezvoltare din Romania. Pentru echipa din Bucuresti planificam sa crestem pana la 450 de persoane si respectiv, sa recrutam aproximativ 50 de persoane in sediul nostru deschis recent in Pitesti. Participarea la Angajatori de TOP ne va ajuta cu privire la aceste planuri” – Andreea Zanfir, Recruitment Officer, Endava.

„Ne propunem sa implicam cat mai multi candidati participanti in procesele de recrutare existente in prezent astfel incat sa maximizam sansele de a acoperi intr-un timp cat mai scurt oportunitatile existente” – Andreea Leonte, Senior Recrutare, Schneider Electric.

„Angajatori de TOP este un eveniment care ne permite sa intram in contact cu profile diverse de candidati si in acelasi timp sa ne promovam brandul de angajator. L’Oréal Romania recruteaza anual aproximativ 30-40 de persoane in domenii diverse precum: marketing, vanzari, operatiuni, financiar, iar incepand de anul acesta ne diversificam activitatea prin deschiderea primului magazin propriu Kiehl’s din tara, fapt ce ne permite sa diversificam si mai mult tipul de profile pe care angajam: manageri magazin sau consultanti vanzari” – Magdalena Cring, Director Resurse Umane, L’Oréal Romania.

“Ne bucuram pentru succesul editiilor din aceasta primavara Angajatori de TOP si pentru feedback-ul pozitiv primit atat din partea companiilor participante, cat si a candidatilor prezenti. Editia aceasta am observat un interes mai mare si o pregatire mai buna a vizitatorilor, multi dintre ei prezentandu-se la eveniment cu o lista a companiilor si a joburilor la care doreau sa aplice. Celor care nu au putut ajunge in cele doua zile ale evenimentului, le recomandam sa aplice online, pe portalul www.hipo.ro unde pot afla mai multe informatii despre companiile participante, oferta de joburi si profilul cautat de angajatori” – Larisa Blajut, Project Manager, Angajatori de TOP.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 350 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

 

Search