LOCURI DE PARCARE ŞI STAŢII DE ALIMENTARE PENTRU AUTOVEHICULELE ELECTRICE SAU DE TIP HIBRID, PRINTRE DOTĂRILE CLĂDIRILOR DE BIROURI „VERZI” DIN ANSAMBLUL OPENVILLE

Lucrările la United Business Center (UBC) 2, prima clădire cu funcţiune office din ansamblul Openville aflată în construcţie, avansează în ritm susținut, ajungând la etapa edificării celui de-al doilea etaj. La fel ca toate construcțiile de birouri din ansamblu, şi acest imobil va respecta standardele pentru „clădiri verzi”. În acest sens, a fost încheiat, de curând, un parteneriat între Iulius Group și compania Colliers International, care va oferi consultanță pentru obținerea certificării LEED.

 

Din dorința de a încuraja preocuparea față de mediu a persoanelor care vor lucra în clădirile de birouri, vor fi create o serie de facilități: spaţii de parcare și stații de alimentare pentru autovehiculele de tip hibrid sau electrice, locuri securizate dedicate bicicletelor, dușuri și vestiare. În funcție de parteneriatele încheiate, companiile din imobilele UBC vor avea posibilitatea de a le pune la dispoziţia angajaților care vor veni la serviciu împreună cu mai mulţi colegi, folosind aceeași mașină, spații de parcare rezervate.

Tehnologia inovatoare folosită pentru imobilele UBC va include şi un sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, care va detecta și corela o multitudine de factori. În funcție de datele furnizate de senzori și de criteriile specifice selectate de utilizator, sistemul va regla automat lumina din interior, pentru a le oferi angajaților un confort sporit. Clădirile de birouri vor fi prevăzute cu sisteme de ventilație de ultimă generație, care vor asigura o temperatură constantă și un volum optim de aer proaspăt. Materialele utilizate la edificarea imobilelor sunt alese astfel încât să eficientizeze consumul resurselor. De exemplu, fațadele vor fi amenajate cu sticlă specială, care va asigura un grad sporit de lumină naturală şi va oferi protecţie termică şi solară.

 

Tot pentru economisirea resurselor şi optimizarea funcţionării, clădirile office vor fi prevăzute cu Building Management System, care va monitoriza şi controla echipamentele de ventilaţie, iluminare, energie electrică, securitate şi protecţie împotriva incendiilor. 

 

În ansamblul multifuncțional Openville vor fi construite șapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de 131.000 mp, printre care și cea mai înaltă clădire din România (155 m înălțime și 27 de etaje). Complexul urbanistic va include noi zone de retail, magazine, cafenele și restaurante tematice, săli de evenimente, cinematograf multiplex, locuri de joacă pentru copii, fresh market și cel mai mare parc suspendat din România.

 

Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Search