Lambert Wilson si Audrey Tautou sunt Cousteau si sotia lui, in Odiseea

Din 27 ianuarie, vino la cinematograf sa afli povestea personajului care, unora dintre noi, le-a insotit toata copilaria: Odiseea, incredibila aventura a Comandantului Jacques-Yves Cousteau, distribuita de Independenta Film.

Un film cu Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Flawless, Babylon A.D., Of Gods and Men, Catwoman) in rolul exploratorului si Audrey Tautou (Amelie, The Da Vinci Code) in rolul sotiei. Regizat de Jerome Salle.

Trailer RO: Facebook link | YouTube link

Fotografii, aici. (http://www.lodyssee-lefilm.com/presse/)

Parteneri ai lansarii filmului in Romania: GREENPEACE, TV5MONDE, Cinemagia, Bloguluotrava, Cărturești

 Lambert Wilson este Jacques-Yves Cousteau

Regizorul spune despre actorul pe care l-a ales sa-l joace pe Cousteau ca poseda ceea ce el apreciaza cel mai mult la anglo-saxoni: „o combinatie intre talent, modestie si respect pentru echipa”.

Pentru Lambert Wilson a fost si un efort fizic enorm. A trebuit sa tina o dieta draconica pentru a arata doar piele si os, la fel cum era Jacques-Yves Cousteau. „In timpul filmarilor era mereu infometat. Nu manca si nu bea aproape nimic. Ii era foame tot timpul. Dar asta a fost pretul pentru a deveni Cousteau. In conditiile in care, subliniez, nu au deloc aceeasi conformatie”.

Audrey Tautou este Simone, sotia lui Cousteau

„Audrey Tautou si Simone (a doua sotie a exploratorului – n. red.) au multe lucruri in comun”, spune regizorul. „In primul rand, ambele sunt foarte independente, genul acela de independenta frantuzeasca. Ambele sunt destul de rebele. Adesea cam vorbarete, dar foarte modeste. Alta trasatura comuna: abilitatea de a-si gasi locul intr-o lume masculina. Au fost foarte putine fete in echipa, iar Audrey si-a gasit imediat locul la masa plina de o barbati. Si, nu in ultimul rand, ca si sotia lui Cousteau, si lui Audrey ii place marea. E un navigator adevarat. Am vazut-o in timpul unei furtuni in Antarctica: vantul sufla cu peste 80 de noduri, dar ea nu s-a lasat deloc impresionata”, isi aminteste Salle.

Search